Як працювати з аудиторіями Google Ads у спостереженні

Як працювати з аудиторіями Google Ads у спостереженні
Як працювати з аудиторіями Google Ads у спостереженні

Налаштовуючи рекламні кампанії та працюючи з аудиторіями, ми неодноразово ставимо собі за мету – кому саме показувати оголошення, залежно від завдань нашого бізнесу.

Таким чином, для охоплення потенційних клієнтів у контекстній рекламі можна підключати кілька методів націлення:
1. Аудиторії з параметром “Таргетинг”
2. Аудиторії у спостереженні

Розглянемо докладніше.

Аудиторії з параметром “Таргетинг”

Вибираючи параметр “Таргетинг” для аудиторії, ми показуємо оголошення лише аудиторії, яку вибрали. Як приклад, це видно в рекламній кампанії Ремаркетинг в контекстно-медійній мережі. Для цього вказуємо користувачів, які вже відвідували сайт у режимі «Таргетингу». Наша реклама буде демонструватися лише цим обраним користувачам. Це застосовується як для користувацьких аудиторій, але й спеціальних аудиторій за намірами, аудиторій за інтересами і аудиторій зацікавлених покупців. Тобто націлення дозволяє звузити охоплення кампанії лише до обраних аудиторій.

Націлювання рекомендується використовувати всім рекламодавцям у контекстно-медійній мережі, для відеокампаній.
На Пошуку аудиторії націлювання можна використовувати для налаштування пошукового ремаркетингу.

Аудиторії у спостереженні

Що відбувається у разі використання спостережень? Аудиторії у спостереженні не змінюють охоплення кампанії та не впливають на те, хто і де може бачити ваші оголошення. Тобто охоплення вони не звужують, а просто «спостерігають» і дають звітність щодо виконаних дій користувачів щодо реклами.

Спостереження відстежують ефективність націлення на вибрані вручну розташування, теми або аудиторії, не зупиняючи кампанію.
Аудиторії у спостереженні дають нам чудову можливість збирати статистику за різними користувачами, тому якщо ми включаємо спостереження, це не впливає на поведінку нашої рекламної кампанії. Однак, отримуючи переходи, ми можемо аналізувати статистику по аудиторіям і подивитися, скільки користувачів з тієї чи іншої аудиторії переходили до нас, і якими є їхні характеристики по конверсії, по CTR.

Найпростіше зібрати статистику з брендових кампаній, або з тих кампаній, де найбільше конверсій. Потім нам потрібно буде промоніторити звіти аудиторій та відфільтрувати найконверсійніші з них. Усю статистику ми можемо переглянути у звітах Google Адс. І далі з цього ми можемо робити певні висновки, які аудиторії нам не потрібні, а які навіть дуже ефективні. І потім, переключаючи все в режим націлення, концентруємося тільки на цих, вигідних для нас аудиторіях.

Тобто дані, які отримуємо, вигідно для себе тепер використовуємо в подальших коригуваннях ставок, для створення нових груп оголошень з націленням, на основі спостережень.

Коли аудиторії додані і статистика вже встигла зібратися, далі задаємо коригування у бік «+» або «-» для обраних та відзначених нами аудиторій, залежно від їх показників. Це дасть нам можливість бути у виграші – щоб користувачі з аудиторій з хорошими поведінковими даними частіше бачили наші оголошення. Або навпаки — за допомогою негативного коригування, рідше показуватися аудиторіям, які зовсім не підходять для нашого бізнесу. Для прикладу:

Аудиторії спостережень – досить інформативний та вигідний інструмент у Google Ads для вашого бізнесу, якщо зуміти правильно його використовувати у своїх рекламних кампаніях.
Зібравши статистичні показники в режимі “Спостереження”, ми достовірно визначаємо для себе, які аудиторії краще конвертуються і на підставі цих даних задаємо потрібне коригування ставок.

Усім успішних кампаній та високих конверсій!

Наталія Грузська
PPC-спеціаліст
Інші статті автора
03/11/2023
Як швидко розрахувати бюджет на рекламу в Google? Від чого спочатку відштовхуватися, щоб об'єктивно оцінювати свої можливості та ресурси? Цими питаннями ставляться практично всі власники бізнесу та рекламодавці, які вирішили просуватися за допомогою сервісів Google, тому що грамотно складений прогноз бюджету Google AdWords є гарантією успіху рекламної кампанії та її ефективності.

16/11/2022
Shopping Graph — це динамічна модель, розширена за допомогою штучного інтелекту, яка розуміє постійно змінюваний набір продуктів, продавців, брендів, відгуків і, що найважливіше, інформацію про продукт і дані про асортимент, який отримується безпосередньо від брендів і роздрібних продавців, а також те, як ці атрибути відносяться один до одного.

25/10/2022
На щорічній події Search On оголошено про дев’ять нових способів трансформації ваших покупок у Google, забезпечуючи вам більш захоплюючий, інформований та персоналізований досвід покупок. Цей досвід забезпечує Shopping Graph, наша розширена модель штучного інтелекту, яка тепер розуміє понад 35 мільярдів списків продуктів — порівняно з 24 мільярдами лише минулого року.

Останні статті по #PPC
03/11/2023
Як швидко розрахувати бюджет на рекламу в Google? Від чого спочатку відштовхуватися, щоб об'єктивно оцінювати свої можливості та ресурси? Цими питаннями ставляться практично всі власники бізнесу та рекламодавці, які вирішили просуватися за допомогою сервісів Google, тому що грамотно складений прогноз бюджету Google AdWords є гарантією успіху рекламної кампанії та її ефективності.

24/10/2023
Нерідко перед власником сайту або seo-фахівцем постає питання про те, скільки ж сторінок має сайт, також іноді ми хочемо дізнатися кількість сторінок на сайті конкурента. І розмова йде не про кількість сторінок сайту, індексованих тією чи іншою пошуковою системою, які можна перевірити, набравши в Google "site:[url вашого сайту]".

12/10/2023
Google надає дуже широкий функціонал з налаштування та доповнення рекламних оголошень. Це дає змогу дуже гарно та унікально оформлювати зовнішній вигляд рекламних сніпетів та ще ширше розкривати свою УТП (унікальну торгову пропозицію), що в декілька разів може покращити клікабельність оголошення, тож не варто нехтувати налаштуваннями додатків, тим паче, що їхнє заповнення не потребує титанічних зусиль.